Seminar o komunikaciji u Sajanu

Od 09. do 11. avgusta 2016. godine u Sajanu je održan seminar na temu razvijanja veština verbalne i neverbalne komunikacije i konstruktivnog rešavanja konflikata. Na seminaru je učestvovalo 18-oro mladih članova i članica omladine Kolping društva Srbije iz Padeja, Sajana, Novog Sada, Šapca i Lazarevca.

Učestvujući u interaktivnim vežbama, polaznici su imali prilike da steknu nova znanja i veštine iz oblasti komunikacije i da postanu svesni svog ponašanja u konfliktnim situacijama. Prvog radnog dana akcenat je bio na komunikaciji, dok je drugi bio posvećen vežbama za konstruktivno rešavanje konflikata. Kroz veoma žive i otvorene diskusije, učesnici su bili ohrabreni da jasno iznose i brane svoje stavove, kao i da počnu da razmišljaju o tome koje sve vrste konflikata postoje i na koji način naše lično ponašanje doprinosi krajnjem ishodu situacije.

Pored edukativnog karaktera, svi učesnici su imali priliku i da se bolje upoznaju međusobno, kao i da se upoznaju sa kulturnom, zabavnom i rekreativnom ponudom ovog dela Banata. Organizovane su posete muzeju "Žeravica" u Novom Miloševu, kupalištu na reci Tisi, zoološkom vrtu i dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Padeju i sportsko rekreativnom centru "Adica" u Adi, koje su imale za cilj da učine boravak ovih 18-oro mladih još zanimljivijim. Seminar je ocenjen veoma uspešnim od strane učesnika i organizatora i Kolping društvo Srbije će nastojati da i u budućnosti organizuje slične događaje.