Start novog projekta

Kolping društvo Srbije započinje realizaciju novog projekta "Osnaživanje žena u ruralnim sredinama". Osnovni cilj ovog projekta je da doprinese povećanom kvalitetu života žena na selu, a realizovaće se na teritoriji Padeja, Sajana, Čoke i Novog Miloševa.

Projektom "Osnaživanje žena u ruralnim sredinama" Kolping društvo Srbije želi da pomogne u ekonomskom i socijalnom osnaživanju žena u ruralnim sredinama, kroz organizovanje edukacija iz oblasti za kojim postoji potreba. Prva faza, ispitivanje interesovanja, je trenutno u toku kroz anketiranje žena u pomenuta četiri sela. Zvanično otvaranje projekta održaće se 15. oktobra, na međunarodni dan žena na selu. Obuke će se organizovati u trajanju od dva meseca.

Nakon završenih obuka, pre dodele sertifikata, učesnice će organizovati humanitarne aktivnosti u svojim sredinama, kako bi pomogle određenoj ranjivoj grupi i demonstrirale novostečeno znanje i veštine.