Festival kuvanja u Sajanu

U subotu, 22.07.2017. održan je četvrti po redu tradicionalni, međunarodni festival kuvanja u Sajanu. Ovaj festival je svake godine sve posećeniji, pa je tako ove godine zabeležen najveći broj učesnika do sada.

Kolping festival kuvanja u Sajanu, koji je sada već prerastao u tradicionalnu manifestaciju, i ove godine okupio je veliki broj učesnika. Pored učesnika iz Srbije, međunarodni karakter festivalu dali su učesnici iz Mađarske i Rumunije. Osim učešća članova i članica Kolping udruženja iz ove tri zemlje, na festivalu svake godine učestvuju i predstavnici različitih udruženja iz Severnog Banata. Na festivalu svake godine bude predstavljeno kulinarsko umeće i đakonije iz različitih krajeva, ali osim kuvanja i dobre hrane, on nudi i različite sadržaje, kao što su kulturno umetnički program i kreativne radionice za najmlađe. Zbog velike raznovrsnosti hrane, festival nema takmičarski karakter. Zahvaljujemo se na odličnoj organizaciji članovima Kolping organizacije iz Sajana, kao i lokalnoj menoj zajednici na pomoći u realizaciji ovog gurmanskog festivala.